Pihalaatoitus

Pihalaatoitus vaatii tekijältään huolellisuutta, työtä pelkäämätöntä asennetta, silmää yksityiskohdille sekä tietenkin rakennusteknistä ymmärtämistä. Näiden lisäksi hyvä lopputulos saadaan aikaan käyttämällä oikeanlaisia työkaluja ja laadukkaita materiaaleja. Oikein tehty pihalaatoitus on pitkäikäinen, helppohoitoinen ja tyylikäs.

Turun Reunakivi- ja Laatta-asennus Oy hoitaa pihalaatoituksen kaikki työvaiheet pohjatöineen, materiaalitoimituksineen ja viimeistelyineen tehokkaasti, laadukkailla materiaaleilla sekä nykyaikaisilla työkaluilla ja -koneilla, muuta pihaasi säästäen. Pyydä siis meiltä tarjous laadukkaasti tehdystä pihalaatoitusurakasta!

Onnistunut pihalaatoitus

Onnistuneen pihalaatoituksen tärkein työvaihe on pohjatöiden tekeminen. Laatoituksen pohjan tulee olla riittävän kantava, hyvin tiivistetty ja jo raakapohjan muotoilu tulee olla oikeanlainen. Laatoituksen pohjatyöt tehdään oikeaoppisesti kivimurskeella, jonka kokoluokka valitaan kerrostäytön paksuuden perusteella. Myös asennushiekkana tulee oikeaoppisesti käyttää hienojakoista kivimursketta (kivituhkaa), vaikkakin eri kivi- ja laattamallien asennushiekoissakin on eroja.

Pihalaatoitus ja pohjatyöt

Kohteissa, joihin pihalaatoitus halutaan asentaa, on usein lähtötilanteessa pihalaatoituksen pohjaksi kelpaamatonta maa-ainesta, kuten nurmikkoa, savea, multaa tms., joka tulee poistaa kaivamalla ja toimittaa asianmukaisesti kierrätykseen. Kaivutyön ja raakapohjan muotoilun jälkeen laatoitettavalle alueelle tulee asentaa oikeanlaiset rakenne- / kuitukankaat, jonka päälle mursketäyttö voidaan tehdä.

Huolellinen viimeistely

Pohjan muotoilun ja tasaamisen jälkeen pihalaatoitus asennetaan oikeisiin linjoihin erilaisia linjasuuntaimia, kuten linjalankaa apuna käyttäen, jonka jälkeen päästää lopputuloksen kannalta erittäin tärkeään työvaiheeseen, eli viimeistelyyn. Pihalaatoituksen viimeistelytyöt, eli esimerkiksi huolellisesti tehdyt leikkaukset, vaikuttavat ehkä eniten lopputuloksen tyylikkyyteen. Pihalaatoitustyössä tulee eteen lähes aina leikattavia reunoja, kaivonkansia, seinänvierustoja yms., joiden toteuttaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Ja tietenkin omanlaisensa työkalut.

Me toteutamme haaveesi.

Se, mikä saa kotisi pihan asettumaan juuri oikeaan paikkaan, juuri oikeaan korkoon, juuri oikeaan linjaan ja juuri oikeaan muotoon, on ammattilaisen kokenein käsin tehtävä työ. Käsityö. Pihan laatoittaminen on lähes kokonaan käsityötä. Käsityöllä tarkoitetaan materiaalien käsittelyä, asentamista ja työstämistä, valmiin muodon hahmottamista ja täydellisyyttä hipovan lopputuloksen aikaansaavaa viimeistelyä. Yksilöllistä kokonaisuutta.

Unelmiesi piha alkaa mielessäsi olevasta haaveesta. Haave on ajatuksissa hioutunut suunnitelma. Inspiraatio on rohkeutta ajatella haaveen toteuttamista. Toteutuksen on kuitenkin vastattava haavetta. Sinun tehtäväsi on haaveilla ja inspiroitua. Me toteutamme haaveesi.

 

Yksityiskohdat
luovat eheän
kokonaisuuden

Esineet, muodot, värit, materiaalit, kappaleet, kasvit ynnä muut. Ne ovat yksityiskohtia, joista muodostuu ympäristö, jossa elät. Yhdessä, ja oikein järjestettyinä, ne luovat kokonaisuuden, jossa viihdyt. Turun Reunakivi- ja Laatta-asennus Oy tarjoaa palvelukokonaisuudellaan mahdollisuuden juuri sellaiseen pihanrakennusprojektiin, jonka asiakas kokee itselleen sopivaksi.

Pihalaatoitus omakotitaloon

Pihalaatoitus urakointi

Pois alta kivet ja kannot

Kotitalo voi olla kaupungissa, pienellä tontilla, naapurin välittömässä läheisyydessä. Se voi olla luonnossa, avarassa ympäristössä tai metsän puiden saartamana. Kotitalosi sijainnilla ei ole merkitystä. Kotisi ansaitsee sille sopivan pihan. Työtapa ratkaisee onnistumisen.

Pihanrakennuksen tärkein vaihe on pihan perustustyö. Se tarkoittaa raakaa konetyötä. Oikeilla välineillä toimittaessa esteet, kuten puut, kannot, isot kivet, savi ja vesi eivät ole esteitä talosi elinympäristön, eli pihasi rakentamiselle.

Meiltä saat myös ideoita ja neuvoja pihasi uuden ilmeen toteuttamiseen sekä asiantuntevat ohjeet asennustyötä varten, mikäli päätät ryhtyä itse toimeen.

Ota yhteyttä  Katso esite